Yiran Qian – Stormøyeklokke -design

Av | oktober 13, 2021

For lenge siden ble mekaniske klokker (lomme og håndledd) oppfunnet for å holde oversikt over tid og derfor håndtere daglige oppgaver / avtaler effektivt. Over en periode spredte bruken seg til andre områder. Under første verdenskrig detonerte soldater et armbåndsur for å synkronisere forskjellige manøvrer og til og med utføre angrepet basert på denne synkroniteten. Kampflyger brukte sine sofistikerte komplikasjoner som kronograf og stoppeklokke for lignende funksjoner. Senere ble også dykkere og dykkere med, og hentet data fra den enveis roterende rammen.

Som nevnt ovenfor begynte det hele med en lommeur. Hans utvikling til håndleddetilbehøret var rask, men begrenset til den mer rettferdige sjangeren. Ja, det første armbåndsuret ble designet for grevinne Koscowicz i Ungarn av den sveitsiske urmakeren Patek Philippe i 1868. De fleste merker i den epoken syntes det var morsomt og et produkt de trodde ikke ville utfylle virkelig maskulinitet.

I dag bruker menn og kvinner disse attraktive og iøynefallende klokkene med samme iver. Likevel har hjertet og sjelen til et armbåndsur vært det samme i flere tiår. De fleste bruker kvarts eller mekaniske bevegelser. Likevel har designere rundt om i verden overrasket og til tider overrasket kjennere av klokken med sine «out of the box» ansiktsdesign.

Yiran Qian, en produktdesigner av tysk opprinnelse, av kinesisk avstamning, er en slik person. Hans anerkjente design «The Eye of the Storm» tok verden av stormur, gjorde en ufrivillig ordspill og ga ham prisen for den røde prikken i «designkonseptet 2010».

Hva er det som gjør denne klokken så spesiell? Svaret er dens «gjennomsiktige» design. «Stormens øye» har et bart, gjennomsiktig sirkulært vindu i midten og en mørk ramme. Denne minimalistiske designtilnærmingen er ikke et nytt konsept. Tidligere har mange designere tatt samme vei og levert produkter som har definert vår måte å se på tiden på.

«Stormens øye» virker spennende for sin ansiktsløse konstruksjon. På avstand ser det mer ut som et armbånd, et motetilbehør enn et armbåndsur. Bare når du trykker på den ikke-påtrengende knappen, lyser grensen opp på to forskjellige steder: Timen og minuttet er representert i fluorescerende farger, vanligvis oransje, grønt eller blått.

I tillegg gjør det manglende metallhovedkortet og innfødte komponenter huden din vennlig, kostnadseffektiv og lett. Det er disse egenskapene som gjør det til et av de beste designkonseptene i dette tiåret. Men hvorfor kaller vi det stormens øye? Svaret er tomrommet det skaper. Det gjenspeiler en følelse av ødeleggende stillhet som er synonymt med «ekte» stormer. Vær oppmerksom på det lenge, og du vil bli fascinert av stillheten og den perfekte konstruksjonen, som bare har en liten krone på den ene siden.

Bortsett fra dette er det mange andre design som har revolusjonert armbåndsurindustrien. Du kan kjøpe noen av disse fascinerende produktene på Pause.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *