The Gift of the Magi av Henry: En analyse i henhold til Longinus sublimitet

Av | november 21, 2021

For å være ærlig forstår jeg ikke helt opphøyethet, fordi jeg var fraværende den dagen du først snakket om det. Og dette er ikke en spøk og dette er en ansvarsfraskrivelse, jeg vil ikke benekte det selv om jeg vet at du ikke setter pris på ansvarsfraskrivelser. Men når det gjelder mitt foreløpige notat, så gjorde jeg det fortsatt, sir.

The Gift of the Magi er en historie om et ektepar, Jim og Della, som har det største problemet vi alle møter i julesesongen: hvilken gave de skal gi bort. Det startet med uttrykket EN DOLLAR OG STEMME-SYV CENT, som til slutt gir oss problemet, som åpenbart er billig. Della har ikke nok penger til å kjøpe Jim en gave og omvendt, og det eneste dyrebare de har er Dellas knelange hår og Jims klokke. Så han så på håret som ble trukket for siste gang i speilet før han solgte det for 20 dollar, noe som gir ham 21,87 dollar, så han kunne kjøpe sølvhåndleddet til Jims klokke som kostet ham 21 dollar. Nå går han hjem med kort hår men en gave i hånden og et smil om munnen. Han ventet tålmodig hjemme på at Jim skulle komme, og da han kom, hadde ansiktet hans et usannsynlig uttrykk da han så hennes nå korte hår. Og den reaksjonen ble begrunnet med å åpne gaven han ga henne. Det var et kamspill jeg ønsket meg mye, men nå har jeg ikke hår til dem. Og når han gir gaven til Jim, satt han på sofaen fordi han solgte klokken for kammer. Og som O. Henry den personen han er, avsluttet han det på en særegen måte. De sukket og Jim bestemte seg for å bare spise middag og bli med gavene de hadde til hverandre. Og når fortelleren konkluderer med at de er de sanne magi, som er magi i Bibelen (Three Magi) til slutt smiler og er alle fornøyde.

Den første opphøyelsesregelen er Tankens storhet, som er satt i selve historien, fra struktur til betydning. Historien presenterte oss for problemet og situasjonen fra første stund, som bokstavelig talt. Og han fikk oss til å komme til slutten ved å spørre oss hvilke tåpelige karakterer som har gått glipp av muligheten til å bruke gavene de mottok til å lage gaver, men etterlot oss sammenligningen av disse karakterene med Bibelens vismenn, fordi de var kloke nok å ofre de tingene som er dyrebare for dem bare for å ha noe for den mest dyrebare eiendommen de har: hverandre.

Den andre regelen er evnen til sterke følelser. Hvilken følelse er større enn kjærligheten du kan vise og snakke om? Hele historien er en ekte manifestasjon av hvordan kjærlighet får oss til å ofre oss og hvordan kjærlighet ikke er for oss, men for personen vi elsker. Den viser hvordan de elsket hverandre, da hun mistet håret og han mistet klokken og da han gjorde dette for å gi henne et håndledd til klokken og da han gjorde dette for å kjøpe kammene hennes. Det var aldri for henne eller ham alene, det var for dem begge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *