Stempelringsvikt – årsaker og forebygging

Av | november 8, 2021

En av de viktigste klagene jeg har hørt fra mange mekanikere og motorteknikere er at stempelringene på tunge traktormotorer var utslitt tidligere. Jeg har hørt denne klagen mange ganger. I følge vanlige menneskelige svar er det en søken etter å rettferdiggjøre årsakene til feilen i denne komponenten, basert på klager fra de i feltet.

Ikke overraskende er klager på stempelringsvikt tilskrevet ringprodusenten. Det er ikke uvanlig å høre «Ikke bruk denne typen ringer» og henvise til spesifikke produsenter. Imidlertid har jeg også hørt disse klagene om ringer fra OEM-selskaper.

Analysen min førte til flere funn, spesielt etter at en viss kunde ba om de originale Caterpillar stempelringene, som ikke ble presentert for ham i ringene. Lite vet denne kunden om at ringene som ble presentert for ham ble produsert av det samme selskapet som har en Caterpillar-kontrakt. Den første feilen som forårsaker en stor ringfeil ser ut til å være den økonomiske fordelen ved å erstatte kun stempelringene, men de forblir fortsatt i den tilstanden som brukes til stempelpasta, stempelstiftholder og sylinderforinger. Disse gjenbrukbare delene har en avstand på grunn av normal slitasje av metalldeler som forårsaker lette, men varige vibrasjoner inne i hele motoren. Disse nesten usynlige vibrasjonene vil føre til for tidlig slitasje av alle komponenter, og viktigst av alt, vibrasjon av stempel-hoderingene.

En motor med en karakter på 2800 rpm, lav vibrasjon ved denne høye hastigheten, vil ha ekstra påkjenninger og belastninger på de interne komponentene i motoren. I tillegg til vibrasjonene nevnt ovenfor, er selve foringen av sylinderen som brukes skadet, med mikroskopiske fordypninger, riper og slitte deler. Dette resulterer i en ujevn overflate som den nye stempelringen må bevege seg opp og ned ved 2800 rpm.

Det er dette fenomenet som påvirker den tidlige ringen. Stempelringer fra originale selskaper som Caterpillar og Cummins vil svikte tidlig i disse situasjonene. Stempelringer fra andre anerkjente selskaper vil svikte for tidlig i disse situasjonene. Problemet ligger i foringene til de gjenbrukte sylindrene, og ikke i stempelringene.

Det er derfor ikke uvanlig at både OEM-er og påfølgende selskaper unnlater å gi en garanti for ringer som ble endret uten å endre andre interne komponenter, nemlig å holde sylinderforingen, stempelet, stempeltappen og stempelpinnen.

Selv om en selskapsspesifikk garanti gjelder, vil de fleste anse denne praksisen for å være ugyldig. Det anbefalte, selv om det er litt dyrere, er å bytte alle liner-settene på en gang. Det er mer arbeid, litt mer penger, men resulterer i bedre motorytelse, mindre sjanse for havari, mindre drivstofforbruk, mindre forurensning og klimagassutslipp, og viktigst av alt, større trygghet for eieren/lederen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *