Skudd – Mangler skjorten fra Ringen?

Av | november 10, 2021

For et par uker siden var vi på et møte der en konkurrent var i ferd med å komme inn i vektløftingssirkelen og skjønte at han ikke hadde fjernet skjorten han hadde på seg. Med en fot i sirkelen og en fot ut av sirkelen, fjernet utøveren skjorten og kastet den i bakken et par meter bak sirkelen. Da han så dette, så den ansvarlige for arrangementet på treneren til utøveren som satt noen få meter unna og spurte ham om han skulle kalles til aksjonen. Treneren sa ja. Utøveren gjorde forsøket, og sa at han var savnet.

Bør dette anses som savnet? La oss se på NCAA-regelboken.

For det første sier regel 6, seksjon 1, artikkel 1: «Alle handlinger fra en konkurrent er definert som et forsøk, fra begynnelsen av fristen til funksjonæren bestemmer seg gjennom bruk av flagget eller dårlig dømmekraft.» en definerer en test som «handlingen ment å møte den atletiske utfordringen (hopp eller skudd) i arrangementet.»

Avsnitt 8 går inn på detaljene i kulestøtet. Artikkel 1 annet ledd inneholder en nøkkelerklæring, «En konkurrent må starte fra en stasjonær posisjon innenfor sirkelen.» (S. 100) Artikkel 3 fortsetter å definere feilskuddet. I følge utsagn c, sier regelboken spesifikt at hvis, «etter å ha gått inn i sirkelen og startet skuddet, konkurrenten … berører hvilken som helst del av kroppen før skuddet treffer bakken: 1) Enhver overflate. unntatt den indre overflaten av metallbåndet. , 2) Enhver overflate av pluggen unntatt dens indre overflate, eller 3) utsiden av sirkelen; «(s. 101)

Så å jobbe med disse reglene, å kaste skjorten ut av sirkelen før skuddet er laget, bør ikke gå glipp av. Bare kroppen kan forårsake en forseelse når rettssaken har startet. Det betyr at bruk av briller, fall fra fingrene på tapehammeren, fallende pannebånd, berøring av sko lissene osv. ikke skal tas for gitt. Jeg så til og med en feil da et skudd falt ut av lommen til en utøver et kvarter og kom ut av sirkelen.

Hva bør du som coach gjøre i denne situasjonen hvis du ser at en samtale du vet er riktig? Først og fremst er det alltid nyttig å ha en kopi av regelboken for ditt styrende organ. Da må du lese den og forstå den grunnleggende forståelsen av hvordan den er og hvor du kan finne detaljene. De fleste av de ansvarlige for arrangementet i området er frivillige og har ikke gjennomgått regelboken. Ofte er det nok å minne konkurrentene på at de gjør en kort oversikt over reglene før konkurransen. Og for de fleste essays er det alt de trenger å vite. Det er imidlertid trenerens ansvar at 1 % av slike samtaler opplyses med respekt.

I dette spesielle tilfellet var idrettsutøveren en tiidrettsutøver som gjorde en vektskytingsjobb. Forsøket ville ha lite å gjøre med den generelle konkurransen, og atleten og treneren hans var ikke så opptatt av merkevaren. På slutten av flyturen gikk jeg til offiseren og fortalte ham tolkningen av regelen. I dette tilfellet trenger ingenting å endre seg, men å være klar over det i fremtiden. Han og treneren sa ja.

Ville du gjort noe annerledes? Har ditt styrende organ andre regler som vil endre dette scenariet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *