Ring Larnder og Black Sox -skandalen fra 1919

Av | oktober 14, 2021

Chicago «Black Sox Scandal» fra 1919 rystet kjernen og ødela nesten spillet. Sportsforfatter Ring Lardner var kjernen i historien og rapporterte jevnlig om åtte spillere som var involvert i den påfølgende rettssaken og forbudet. Saken rystet Lardners tro på spillet og stjal en av hans første store forfattere fra baseball.

Regissør John Sayles, Eliot Asinof, bestående av 8 menn i klassisk baseball, satte Lardner i baseball og litteratur under Hollywood -filmen Eight Men Out fra 1988. Filmen inneholdt kjent talent inkludert John Cusack og John Mahoney (fra mange filmer og senere Frasier -berømmelse). Sayles, skuespilleren selv, spilte hovedrollen i Lardner, og fant seg raskt bak kulissene i Chicago White Sox. New York Times sterke meninger og sterke meninger fra kritikere som Janet Maslin («Historien om en skjebnesvanger gutt som har gått galt i en verden som er for gammel er hjemmet til Eight Men Out.») Det regnes som en klassiker.

Ring begynte sin karriere som sportsforfatter i South Bend, og skrev for South Bend Tribune og South Bend Times. Han flyttet til Chicago og skrev for Chicago Inter-Ocean, Chicago Examiner og til slutt Chicago Examiner. Etter en sprett i noen år, etter å ha tatt seg tid til å jobbe med den fiktive boken You Know Me Al, returnerte Larnder til Chicago og begynte å skrive for Tribune.

Dette fører oss til den samme skandalen. Den offisielle historien går som følger: Mange spillere på Chicago White Sox ble rasende over lønnen og forhandlingstaktikken til eieren Charles Comiskey Sox. Det var riktig tidspunkt for Joseph Sullivan White Sox å henvende seg til Arnold Gandil på vegne av New York -mobsteren Arnold Rothstein på vegne av New York -mobsteren. Gandil samlet syv andre spillere (og vokste dermed til åtte) for å kaste kamper mot Cinncinati Reds i World Series 1919. Spillerne ble lovet totalt $ 100 000 for dette.

Ring Lardner skrev serien for Tribune, og advarte om at det var rykter rundt de store på den tiden og rapporterte at spillerne hadde «tatt det». Han fortsatte med historiene sine og til slutt begynte baseball i major league å studere disse påstandene. Etter at eierne utnevnte Kenesaw Mountin Landis til den nye kommissæren for domstolen, ble saken prøvd for en domstol. Etter en rettssak full av nyhetsdekning og sannsynligvis skadelig opinion, ble spillerne frikjent. Dommer Landis så ting annerledes da han begynte å forby åtte spillere som var involvert i skandalen.

Etter Black Sox -skandalen i 1919 fortsatte Lardner å dekke baseball til han trakk seg fra Tribune. Ifølge biografier, mens Ring dekket sporten, begynte han å stille spørsmål ved hendelsene og resultatene av spillene. Ring Lardner døde i en alder av 48 år på grunn av komplikasjoner fra tuberkulose i 1933.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *