Polyfoniske ringetoner – Gammeldags?

Av | november 13, 2021

Opprinnelig var det en ring (faktisk mer en trill eller et elektronisk pip) – tungt, men nyttig, med bare ett tonespor; og med det fulgte en enlinjes melodi – ikke mye valg.

Det var da Nokia oppfant tekstmeldinger, og Paans finske programmerer innså at du bruker samme teknologi for enkelt å overføre sanger til mobiltelefoner. Dette førte til utviklingen av Harmonium, den første komplekse polyfone lydgeneratoren. I stedet for å være låst i en enkelt tone, kan brukere plutselig få ringer med harmoni og tekstur.

Noen måtte imidlertid programmere lydene; du kunne ikke gjøre favorittsangen din til en polyfonisk lyd som Harmonium. Leverandører av digitalt innhold omfavnet Harmonium raskt og brukte det til å lage polyfoniske ringetoner, og solgte dem til både telefonbrukere og telefonleverandører. Selv om de polyfone tonene var bedre enn de monotone, hadde de et mønster som hørtes ut som et gammelt videospill.

MP3-ringetoner: The New Wave

I dag bytter ringetoneleverandører til MP3-ringetoner med realistisk lyd i CD-kvalitet. De kalles også hovedtoner eller ekte toner, disse er vanligvis deler av en ekte sang for å informere deg om en samtale med favorittmusikken din. Stemmeringetoner, lydeffekter og instrumental eller lyrisk musikk er tilgjengelig i dag som MP3-ringetoner.

MP3-ringetoner utgjør nå to tredjedeler av nye mobiltelefonringetoner. Lyd er en del av favorittmusikken din, med tekster og hele bandet som spiller, mye penere enn en gammel ring eller en trist monoton melodi. De fleste nåværende mobiltelefonprodusenter inkluderer denne typen ringetone i sine nyeste telefoner. Enda bedre, du kan programmere dagens telefoner til å spille forskjellige toner av en rekke årsaker.

Hvis du har mer enn ett liv, som de fleste har, kan du også ha flere ringetoner. Sangene du vil spille når du er på en pub er sannsynligvis forskjellige sanger du vil jobbe med, og med de fleste telefoner i dag er det ikke vanskelig å endre. Du kan også tilordne forskjellige ringetoner til forskjellige personer; moren din kan ha en drastisk annen tone enn kjæresten din.

De fleste mobiltelefoner har noen ringetoner forhåndsinstallert, men du kan finne de du virkelig liker på det trådløse nettverket. Det finnes flere metoder for å laste ned ringetoner. Du kan abonnere på en tjeneste som sendes til telefonen din på ukentlig basis mot et gebyr. Eller du kan laste ned nye ringetoner fra favorittbandets nettsted. Hvis du foretrekker å se på flere ringetoner, kan du laste dem ned direkte til telefonen fra en rekke kilder, ved å bruke en rullbar meny eller ved å velge en tallkode knyttet til ønsket ringetone. Ikke alle ringer er kompatible med alle telefoner, så prøv å teste først.

Hvis ringetonen din er fryktelig, er det kanskje ikke ringetonen; kan være en telefon. Eldre telefoner er ikke fullt ut kompatible med nye ringetoner, selv om de sannsynligvis vil spille. Se for deg forskjellen mellom 1950-tallet og dagens stereosystemer; det er forskjellen du ser mellom en tre år gammel telefon og en ny når det gjelder lyd. Mobiltelefonleverandøren din bør fortelle deg hva telefonen kan gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *