Ny kvadratmeter hageanmeldelse

Av | januar 10, 2022

Denne nye anmeldelsen av en klassisk hagebok har lenge vært Amazons bestselgende hage- og hagebruk. Den har 4,5 av 5 stjerner og selger for øyeblikket for rundt $ 12 på Amazon, noe som ikke er så verst.

Men selv om vurderinger av Mr. Bartholomews hageplan for kvadratmeter generelt er veldig positive, er det fortsatt en del kritiske meninger, og den generelle konsensus er noe spredt. Så siden så mange besøkende på nettstedet mitt er så interessert i hagearbeid på en mest mulig effektiv måte, virket det rimelig for meg å anmelde boken «All New Square Foot Gardening.»

Kvadratfot hagearbeid av Mel Bartholomew

Mr. Bartholomew presenterer sin nye bok i sin YouTube-video for å promotere boken og inkluderer noen endringer mellom den gamle versjonen og denne nye utgaven. Selv om «kvadratfothagearbeid»-metoden er nyttig, er ikke Mr. Bartolome egentlig «oppfinneren» av metoden som videoen antyder, ettersom mange mennesker brukte lignende metoder for hagearbeid lenge før hans første bok. han kom.

Så hva synes jeg om boka?

I så fall ser denne boken ut til å være et forsøk på å «forenkle» utsikten over en kvadratmeter hage for mindre erfarne gartnere. Den forrige boken var mer detaljert og ga mer bakgrunnsinformasjon. Den siste boken er mindre nøyaktig og prøver å lette forklaringen av den «nye» metoden.

Uansett er begge bøkene nyttige og vil helt sikkert hjelpe deg å dyrke mange produkter fra en veldig liten plass sammenlignet med tradisjonelle metoder. Men før du kjøper, er det noen ting du bør huske på:

Ny kvadratfot hagejordblanding

Siden kvadratfots hagearbeidsmetoden er basert på «hevede senger», må du møte en slags støtte for å dyrke disse sengene. I den forrige boken var den anbefalte kvadratfots hagejordblandingen mer kompleks enn det Mr. Bartolome for øyeblikket anbefaler i den nye boken, men jeg er ikke sikker på om det er en fullstendig tro på at du bør ha en jordblanding. ser etter.

Den nåværende anbefalingen er å lage jord som lett kan bli «for varm» for planter å vokse, noe som ikke er bra. Det kan også være ganske vanskelig å finne en av de tre anbefalte ingrediensene for dette nye vekstmediet. Til slutt har mange lesere blitt skuffet over hvor dyrt det kan være å lage denne «perfekte jorda» for en ny kvadratfot hageseng.

Derimot var de tidligere jordblandingsanbefalingene litt bedre, men de holdt ikke på fuktigheten særlig godt. På den ene siden bidro denne «funksjonen» til å forhindre at plantene dine overvannes. Men det gjorde også at man måtte vanne den veldig ofte for at plantene ikke skulle bli dehydrert. Jeg lar deg bestemme hvor mye pluss eller minus er.

Store planter fungerer kanskje ikke bra

Hvis du dyrker mindre planter som vanligvis ikke «sprer» mye (som vannmelon), er et kvadratfot hagedesign flott. Men for større planter vil du virkelig «spre ting ut» litt mer for å gi et lite pusterom mellom plantene.

I tillegg kan bruken av en kvadratfot hageplan for å «spre» plantene være kjedelig, siden de må VOKSE UTE i stedet for UTE. Med andre ord vil espalier og lignende være nødvendig for å «klatre» planter/ranker, og planter som dyrker større produkter (som f.eks. store) kan få problemer med et slikt scenario med mindre man velger hybrider som dyrker mindre frukt/grønnsaker.

Til tross for ulempene Sq. Ft. Hagearbeid oppnås 4/5

Jeg synes metoden er kjempebra, og Mel Bartholomew har lagt ned mye tid og krefter på å hjelpe folk med å implementere metoden på en effektiv og produktiv måte. Når det er sagt, kan jeg ikke gi en bok 5 stjerner fordi jeg ikke tror de anbefalte landblandingene vil være det beste eller billigste alternativet.

Lær mer om bedre jordstøtte

Dette kvadratmeter hagearbeid anmeldelse finner du også på bloggen min med en kort, men VELDIG nyttig seksjon om hvordan du kan skape best mulig grunn i utformingen av dine kvadratfot høye hagesenger. Å bruke dette «mystiske vekstmediet» er den beste måten å få mest mulig ut av enhver hage, enten den er forhøyet, kvadratfot eller annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *