Løfte ringer! Varme symboler på engasjement XVI.

Av | oktober 25, 2021

Hva er det oppstyret med løfteringer? Er de nye eller har de eksistert en stund? Hva betyr de og hvorfor bruker tenåringen min en? Hvis du noen gang har lurt på hva sinne handler om, har du kommet til rett sted!

Hva er egentlig en løftering?

Når en avtale eller ed inngås mellom to personer, er løfteringen en perle gitt som en indikasjon på forpliktelsen.

Høres enkelt nok ut, ikke sant? I så fall, vær forsiktig, for løftet mellom to personer kan være nesten hvilket som helst. Det er viktig at begge parter er klare over betydningen av traktaten eller forpliktelsen. For eksempel:

 • Monogami: Løftet om lojalitet til hverandre.
 • Kyskhet eller renhet: løftet om å opprettholde jomfrudommen frem til ekteskapet.
 • Vennskap: Løftet om å forsegle løftet om evig vennskap.
 • Substans eller enkelhet: Løftet om å holde seg fri fra avhengighetsskapende atferd (alkohol, narkotika, mat, gambling, etc.).
 • Religiøs eller kristen: Løftet om å forbli forpliktet til ens tro eller tro på Guds forståelse.

Dette er noen av de mest populære grunnene til å gi eller bære en løftering.

Forengasjement

Når det er sagt, er den mest kjente grunnen til å gi løfteringen forpliktelse.

Er du fortsatt forvirret? Forhåndsengasjement er ikke så ille som det høres ut. Utvekslingen har alltid vært populær løfteringerslik at et par kan vise gjensidig forpliktelse før de gifter seg. Med andre ord er denne ringen symbolsk for et løfte om at en kompromissring vil komme.

Hvis du er gammel nok til å huske å «gå stabilt» med noen, er det å gi denne typen løftering en oppdatert versjon av å være stabil. Symbolikken til Løfteringen er ikke mer enn en jente fra mange år tilbake som har på seg kjærestens videregående ring på en kjede rundt halsen eller iført kjæresten sin faste brevjakke. Hvis du er for ung til å forstå denne analogien, snakk med dine foreldre eller besteforeldre, og de vil opplyse deg.

Denne prøveperioden før forlovelsen er en god måte for et par å teste vannet før de forplikter seg til ekteskapet. Noen kan håne denne gesten av forhåndsengasjement. Men med økningen i skilsmissetatene i dette landet kan forholdet starte sakte, heller enn å gå til noe du ikke er klar for.

Den andre gode nyheten her er at en løftering er mye mindre verdt enn en forlovelsesring. Det er et fantastisk alternativ for et par som velger å ikke bruke penger på en ring for øyeblikket, men som fortsatt ønsker å uttale seg om deres forpliktelse til hverandre.

Hvordan bære en løftering – hvilken finger, hvilken hånd?

I utgangspunktet er det et spørsmål om personlig preferanse, men fingeren og hånden du velger kan avhenge av typen ring og i noen tilfeller gisselet. For eksempel kan en irsk Claddagh-ring ha forskjellige betydninger avhengig av måten:

 • Kledd i venstre hånd har kostymet gitt et løfte om kjærlighet og troskap.
 • Med hjertet vendt utover i høyre hånd er plaggets hjerte fritt.
 • Kledd til høyre med hjertet vendt innover, blir brukerens hjerte tatt.

Hvis du bytter vennskapsringer, kan det være lurt å bære ringen i høyre hånd slik at det ikke oppstår forvirring om romantiske bånd. Det er mange typer ringer du kan dele med en venn som vil være meningsfulle for dere begge. Enten du skal for en morsom ferie eller en hobby eller kjærlighet til et bestemt dyr, for eksempel. Min beste venn og jeg deler en kjærlighet til katter. Derfor kjøpte vi matchende kattringer, med en gulldiamant ikke mindre! Disse ringene er spesielle for oss og er et symbol på vennskapet vårt.

De fleste forbinder å bære en ring på ringfingeren på venstre hånd betyr at de har gjort en betydelig forpliktelse.

Hvis løftet er for forlovelse, velger mange par å bære denne ringen på venstre hånd. De skifter så ringen til høyre hånd når selve forlovelsesringen eller bryllupsringen mottas.

Han ville også bære en byttet ring i bytte mot et løfte om monogami eller troskap for å symbolisere at han holder hjertet til den som bærer ringen på sin venstre ring.

Hvor kom løfteringen fra?

Selve ringene har vært symbolske i tusenvis av år. Sirkelen har ingen begynnelse og ingen slutt og er et sterkt symbol på evigheten.

Har du noen gang hørt om et utkast? XVI. I det nittende århundres England ble uslipte diamantkrystaller satt i ringer og byttet ut av elskere. De som bærer disse stripete ringene vil bruke diamantprikker til å gravere (eller «tegne») romantiske skrifter på glass, speil eller vinduer.

En annen kjent ring som ble utvekslet under Shakespeares tid ble kalt Posey-ringen. Posey-ringer er påskrevet en poetisk setning eller dato for brukeren.

Det antas at det å sette ord ved siden av huden har en magisk effekt. Disse symbolske ordene kan skulptureres på utsiden eller innsiden av ringen, eller på begge sider, det er ingen riktig eller gal måte å gjøre det på!

Posey-ringer er en romantisk måte å dele et uttrykk for kjærlighet på og er gravert med vakre ord. Det er ikke overraskende at fransk sies å være kjærlighetens språk, ettersom franske positurer er veldig populære. Noen spesielle setninger er:

 • A Ma Vie De Coer Entier – Hele hjertet mitt for resten av livet
 • A Vila Mon Coer, Gardi Li Mo – Her er hjertet mitt, ta godt vare på det
 • Min kjærlighet – Min kjærlighet
 • Autre Ne Veuil – Ingen andre enn deg
 • De M’Amoure Soiez Sure – Vær sikker på min kjærlighet

Ok, fransk er kanskje ikke noe for deg – hva skal du si om en av disse:

 • Gælisk – Anam Cara – Soul Friend
 • Norsk – I Am My Beloved’s & My Beloved Is Mine
 • På latin – Semper Amenus – Vår kjærlighet er evig
 • Tysk – Mine Genyst – Mitt hjerte
 • Hebraisk – Mazel Tov – The Ring of Good Luck Marriage
 • Christian – Med denne ringen, I You Wed
 • Italiensk – Mani In Fede – Hender sammen i tro
 • På spansk – No Tengo Mas Que Darte – jeg har ikke noe mer å gi deg enn hjertet mitt

Bruk fantasien og skriv din egen Posey!

Listen over ordtak fra Posey-ringen er uendelig! Hvis du virkelig ønsker å «overraske» livets kjærlighet, kom opp med en spesiell setning som bare er meningsfull for deg. Å ha en spesiell ring gravert med poseyen din ville være en veldig romantisk måte å dele favorittfølelsene dine med din spesielle favorittperson!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *