Legenden om Claddagh-ringene

Av | januar 4, 2022

Claddagh-ringen er kjent over hele verden som et tradisjonelt symbol på kjærlighet og vennskap. Claddagh-ringer brukes som en gave til vennskap, kjærlighet eller som giftering. Disse ringene går også i arv fra foreldre til barn som familiearv.

Claddagh-ringen har sin opprinnelse i den irske fiskerlandsbyen Claddagh. Den første Claddagh-ringen ble opprettet under dronning Mary IIs regjeringstid på 1600-tallet. århundre, selv om de tre symbolene som er involvert i designet har en mye dypere historie. Tradisjonen med Claddagh-ringen spredte seg over hele verden da irene flyktet fra landet sitt som et resultat av den irske potetsulten.

Designet til Claddagh-ringen er to hender som holder et hjerte. Hjertet er vanligvis utsmykket med en krone av juveler, ofte laget av edle edelstener, diamanter av beste verdi, eller EGL løse diamanter. Hjertet symboliserer kjærlighet, hendene symboliserer vennskap, og kronen betyr lojalitet.

I antikkens romertid gikk to hender sammen for å symbolisere ekteskapet. Uttrykket som ofte forbindes med Claddaghs ringer er «Med mine hender gir jeg deg mitt hjerte og jeg kroner det med min kjærlighet.» Claddagh-ringer faller inn i en kategori med ringer kalt «Tro-ringer» som er formet eller kuttet for å etterligne formen på hendene dine.

Plasseringen og posisjonen til Claddagh-ringen brukes også til å vise informasjon om brukerens romantiske tilgjengelighet. Når ringen er plassert på høyre hånd med hjertet vendt mot fingertuppene, er brukeren ugift eller forholdet deres er ikke seriøst. Hjertene deres har ikke vunnet, men de er fortsatt åpne for kjærlighet.

Hvis Claddagh-ringen brukes på høyre hånd med hjertet borte fra fingertuppene, er ikke brukeren i kontakt. Noen har fanget hjertet deres, eller er rett og slett ikke interessert i kjærlighet, selv inkludert edelstener eller smykker, for eksempel en konfliktfri diamantforlovelsesring.

Når Claddagh-ringen er på ringfingeren til venstre hånd, med hjertet vendt mot fingertuppene, er det bæreren som har ansvaret. Ringen roterer mot kroppen til brukeren når de gifter seg. En mer plausibel legende om ringen sier at hvis den går i stykker mens den er til høyre for brukeren, er personen de har i dag deres sanne kjærlighet og sjelevenn.

Det er noen myter knyttet til opprinnelsen til Claddagh-ringen. En av dem har en irsk kvinne ved navn Margaret Joyce. Legenden forteller at hun giftet seg med en velstående spansk kjøpmann og reiste med ham til Spania. Han etterlot henne en formue da hun døde.

Da hun kom tilbake til hjemlandet, giftet Joyce seg med en ordfører og hjalp veldedighet med å bygge lokale broer ved å bruke hennes nye rikdom. Som en belønning for handlingene hans, fløy en ørn bort og kastet en Claddagh-ring i fanget hans; IGI-vurderinger diamanteksperter ville være feilfrie.

Den andre legenden har en større likhet med et tradisjonelt eventyr. En prins ble forelsket i skitt som en vanlig hushjelp. Faren hennes trodde ikke hennes intensjoner var tomme, så prinsen designet en ring med symboler på hjerte, hånd og krone og ga den til hushjelpen. Da faren lærte betydningen av symbolene, sa han ja og velsignet det lykkelige paret.

Den mest realistiske historien handler om en mann ved navn Richard Joyce som forlot sin elskede for å jobbe i Vestindia. Han hadde til hensikt å gifte seg med henne når han kom hjem, men ble tatt til fange av en gyllen maur og solgt til slaveri. Han lærte raskt, og ble snart veldig dyktig i håndverket. Han verdsatte og respekterte sjefen sin.

Richard Joyce ble frigjort da Vilhelm III ble konge og krevde løslatelse av alle britiske fanger. Joyces mester ba henne om ikke å returnere til Irland og tilbød datteren hennes og halvparten av formuen hennes i bytte mot Joyces samarbeid. Joyce nektet, og kom hjem for å presentere Claddagh-ringen skåret inn i hennes elskedes slave.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *