Klokker og automatiske klokkespoler: en kort oversikt

Av | oktober 29, 2021

Automatiske klokker, også kjent som automatiske klokker, har eksistert siden 1930-tallet, men opplevde en nedgang i popularitet med introduksjonen av kvartsklokker på 1970-tallet. Men de siste årene har det vært en fornyet interesse og en reaktivering av salget av denne. type klokker. Denne artikkelen gir en kort oversikt over hva en automatisk klokke er og hvordan den kan rulles sammen automatisk selv når den ikke er i bruk.

Hva er en automatisk klokke?

En automatisk klokke, som den tradisjonelle mekaniske klokken, inneholder et sett med gir og en spiralfjær som gradvis frigjør energi for å drive klokken og holde tiden nøyaktig. Til tross for navnet, kan den automatiske klokken imidlertid bare vikles opp ved å bevege brukerens håndledd eller arm, eller ved hjelp av en mekanisk viklingsenhet.

Heldigvis trenger ikke denne typen klokke å rulles sammen hver dag, da den inneholder en energireserve som gir nok energi til å holde klokken nøyaktig i opptil fire dager. Så lenge den brukes annenhver dag, vil klokken forbli kveilet nesten på ubestemt tid. Men hvis den ikke brukes regelmessig, vil den «automatiske spoleklokken» gå tom akkurat som en vanlig mekanisk manuell klokke.

Gå inn i den automatiske klokketrekkeren

For å løse dette problemet ble «Automatic Clock Clock» utviklet, en genial enhet som vil holde en automatisk klokke rullet selv når den ikke er i bruk i en periode. Denne enheten etterligner mekanisk bevegelsen til håndleddet og ruller klokken slik at den holder den nøyaktige tiden, forblir riktig smurt og er klar til å bruke den når det er nødvendig.

Et vakkert utstillingsvindu

I tillegg til å holde klokken sammenrullet og klar til bruk, kan en urkasse også fungere som det perfekte utstillingsvinduet for å vise frem den vakre klokken din. Clock winders er konstruert av en rekke materialer, for eksempel plast, tre, lær og metall, og har konfigurasjoner som kan vise og vinde enkelt, doble eller flere klokker samtidig.

Populære merker

Noen av de mest kjente produsentene av automatiske klokke inkluderer Orbita, Wolf, Steinhausen, Belocia og Eilux, Garmin, Regency, Tech Swiss og Rothenchild. Avhengig av merke, konstruksjonsmateriale og konfigurasjon, varierer klokkespoler mye i pris, fra ca $ 30 for entry-level enheter til flere tusen dollar for ulike premium tilfeller.

Hvor du finner

Du finner automatiske klokker i ulike nettbutikker med et bredt spekter av priser og stiler. Med så mye variasjon å velge mellom, kan du være sikker på å finne den rette klokkespoleenheten som perfekt dekker dine unike behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *