Jump Hour Watch: A Brief History

Av | oktober 21, 2021

Jump Hours-klokker er i ferd med å bli utrolig populære akkurat nå. Med den økonomiske nedgangen er det færre som leter etter en klokke som fungerer som et flott statussymbol. De leter etter en klokke som gir dem noe individuelt, unikt og bemerkelsesverdig. Og det er det klokken med hoppetimer alltid har representert. Denne artikkelen tar en rask titt på historien til klokken fra oppfinnelsen til dens maksimale popularitet til i dag.

Oppfinnelsen av hoppetidsklokken

Mange forbinder hoppklokker med 1970-tallet, så det er overraskende å vite at de ble oppfunnet på 1800-tallet. Den første registrerte tidshoppklokken ble laget av den elskede franske urmakeren Blondeau for datidens franske konge rundt 1830.

Dette var imidlertid unikt, den første masseproduserte timelange klokken ble designet av Joseph Pallweber for Cortobert Company (igjen et fransk selskap) på 1880-tallet. armbåndsur, disse var faktisk lommeur, men de er veldig mye den moderne avantgarden av dagens klokker, ettersom de var de første som viste tiden ved å bruke tall som ble vist i et vindu i stedet for en skive slik de gjorde andre klokker (og de fleste fortsatt gjør).

Dette gjør hoppklokker til den første digitale klokken i historien – det vil si en klokke som viser tiden ved hjelp av tall i stedet for en skive og visere.

1970-tallet

På 1970-tallet så en massiv økning i populariteten til hoppetidsklokken. Det tiåret så en stor økonomisk resesjon, og som i dag gikk folk bort fra klokker som et statussymbol til klokken som en erklæring om individualitet.

På denne tiden ble selskaper som Lanco og Damas populære med sine innovative og nesten romaldrende design. Deres bruk av farger, form og skrift markerte dem som en helt ny form for klokke.

Den nåværende trenden

Jump Hours-klokker er tilbake på moten ettersom flere og flere ser etter en interessant og annerledes klokke. Det er et veldig stort marked for vintage-klokker som har ført til at mange selskaper har lansert nye design av hopptimer. Disse selskapene inkluderer til og med etablerte klokkeprodusenter som Breitling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *