Hva er størrelsen på ringen og hvorfor lades den?

Av | oktober 17, 2021

Noen nettsteder på internett tilbyr ringer, men de nevner aldri størrelsen på ringen! De tilbyr deg ikke en sjanse til å måle ringen, og de gir deg heller ingen forslag til hvordan du gjør det, ettersom «mobiltelefonselgeren» krever et høyere nivå av kundebehandling enn han ønsker uten problemer. Hvis du for eksempel ber om en diamantring, og det ikke er valg av størrelse, vet du virkelig ikke om ringen du får vil matche fingeren din eller ikke! Hvis det er en ny kvinners ring, vil den sannsynligvis være mellom 6 og 7 størrelser, men den kan variere avhengig av den totale størrelsen. Hvis det er en ring som en tidligere kunde har returnert til selgeren, kan den ha en hvilken som helst størrelse, ettersom kunden har størrelsen som passer den med fingeren. Nye herreringer produseres vanligvis i 10 eller 11 størrelser, men igjen er det ikke en eksakt størrelse. For å bestemme størrelsen på ringen din, kan du laste ned et nyttig dokument fra Viridian Gold -nettstedet, eller du kan gå til en lokal smykkebutikk og få sjekket det for deg.

Nå da gjøre kjøp en ring av en av de leverandørene som ikke har tjenesten, ta den med til en smykkebutikk eller et verksted, så får du størrelsen. Avhengig av ringen, kan den koste mellom $ 25 og $ 100 – det var det noen på Fast Fix sa til meg på et smykkeverksted. $ 25 -tallet vil være for en ring som bare trenger å «strekkes», for eksempel et enkelt gult gull bryllupsband. Men de fleste ringer krever en mer komplisert dimensjonell prosedyre beskrevet nedenfor.

Juveleren (jeg snakker om den virkelige håndverkeren her, ikke bare eieren av smykker) vil lage størrelsen på benken til sin gullsmed. Først kuttes ringens hud i nedre del (nederst på ringen). Forresten, gullstøv er giftig ved innånding, så gullsmedene må være forsiktige med å la lungene puste inn støv. Hvis ringen må reduseres i størrelse, klipper juveløren stammen igjen for å fjerne overflødig materiale. Deretter plasserer han ringen på en dorn (en kjegleformet «finger» -ring av metall opp til den største størrelsen som er uteksaminert i størrelse) og danner ringen i en sirkel, lukker gapet og reduserer dermed ringens størrelse. Hvis du vil forstørre ringen, vil gullsmed også bruke en dorn for å åpne ringen i riktig størrelse og deretter sette en «plugg» av samme type metall inn i ringen.

Deretter ender ringhuden, sammen med pluggen, hvis den brukes, må de sveises. Sveisen som brukes vil være en forbindelse som matcher metallet i ringen, men metallet i ringen har et lavere smeltepunkt enn seg selv. For eksempel er 14K gullsveising fortsatt 14K gull, men den bruker en annen legeringsblanding som smelter ved en temperatur som er lavere enn selve 14K gullringen. Ringnålen blir oppvarmet og loddetinnet smeltes og får strømme inn i vakuumet, og størkner dermed etter at de to endene møtes. Om nødvendig “justeres” størrelsen på ringen ved å justere den til doren og bruke en hammer for å få riktig størrelse til gullringen.

Nå fjernes overflødig sveis og tykkelsen på pluggen med en fil for å passe til ringens kontur. Og til slutt er ringen en skinnende glans. Hvis ringen er hvitt gull, er den vanligvis belagt med rhodium for å gjenopprette dette nye utseendet (noen nye hvite gulllegeringer krever ikke Rhodium -belegg). Den nyopprettede ringleddet vil være helt usynlig for det blotte øye med mindre gullsmed er uansvarlig eller uerfaren!

En annen størrelsesmetode som bare kan brukes på vanlige, ikke -pyntede bånd, er å forlenge (øke størrelsen) eller svinge (redusere størrelsen) ringene. Med denne teknikken utføres ingen kutting eller sveising, men den kan bare brukes for en eller to størrelsesendringer. I denne metoden blir ringen først dekket, dvs. den blir oppvarmet til en høy temperatur og deretter avkjølt på en kontrollert måte. Dette slapper av metallstrukturen til ringen (som har en tendens til å «stivne» over tid) for å gjøre den mer fleksibel (mykere). For å øke størrelsen, blir ringen strukket over et instrument som sakte utøver trykk på ringen slik at metallet blir strukket. For å redusere størrelsen, brukes et annet verktøy, som gradvis tvinger metallet til å tilpasse seg de mindre delene av doren – ringen omformes for å fjerne fatforvrengningen forårsaket av denne metoden. Og til slutt er den endrede ringen en skinnende glans. Hvis det er hvitt gull, vil det bli dekket igjen med rhodium.

Så du kan se at denne prosessen innebærer mye dyktighet og øvelse, noe som forklarer hvorfor du må laste litt mer for å holde ringen på størrelse med fingeren din! I Viridian Gold vil du alltid se beløpet som er lagt til, om noen, ved siden av ringstørrelsen som er valgt i menyen for valg av ringstørrelse. Dette beløpet blir lagt til når ringen går inn i handlekurven. Og hvis du trenger en størrelse på 1/2, 1/4 eller 1/8 på ringen din, ring oss, så skreddersyr vi den etter dine behov!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *