Hva er pumperinger?

Av | oktober 30, 2021

Bombé-ringer er en unik stil av vintage diamantring, som blir mer og mer populær for de som leter etter et unikt forlovelsesband eller bare en unik og blendende merkelig kjole for deres kvelder og spesielle anledninger. Så hva er egentlig Bombé-ringer, og hvor er appellen deres?

Bombé-ringer er en edvardiansk ringstil, og navnet kommer fra det franske ordet «bombe» – eller «bombe» på engelsk, som beskriver en veldig presis form på disse fantastiske juvelene. Disse ringene har en attraktiv avrundet og buet form, og tilbyr et stort lerret for ulike design på toppen av den grunnleggende «bombe»-formen.

Selv om disse har sin opprinnelse i den edvardianske tiden, ble de et verdsatt smykke på 1950-, 60- og 70-tallet, og ble populære som smykkekjoler og forlovelsesringer i gamle diamanter, som nevnt ovenfor.

De originale Edwardian Bombé-ringene ble ofte produsert på den tiden med et nytt edelt metall, platina. Siden dette spesielle metallet er veldig sterkt, kan det bearbeides i mange forskjellige former og design slik at noen forseggjorte kreasjoner kan lages for å passe til den store buede stilen til ringen.

Eksempler på elementer med disse forseggjorte platinadesignene inkluderer virveldesign av blonder og ringer med åpne blomstermønstre. De vakreste tredimensjonale formene var mulige, og brakte inn noen virkelig flotte kreasjoner.

På grunn av kompleksiteten og unikheten til mange mulige design i denne stilen, og ved bruk av platina, er denne typen smykker spesielt egnet for vintage diamantforlovelsesringer. Ikke bare er designene vakre å se på, de er også veldig spesielle og spesielle stykker, det er en unik gave som en forlovelsesring skal være.

Under Art Deco-tiden endret krøllene og blomsterdesignene til Bombé-ringen seg, selv om den generelle stilen forble stor og buet. I stedet for de delikate og feminine designene fra forrige epoke, hadde denne typen ring geometriske rette linjer i motsetning til den runde eller ovale kanten på ringen.

Denne kontrasten av rett og buet skapte et spesielt slående utseende. I tillegg til dette foretrakk de også «skarpe» design og hvite metaller under Art Deco-tiden, og skapte store, slående og dristige stykker. Art Deco er også kjent for sine fargekontraster, som hvite diamanter og blå safirer, for å legge til effekten.

Senere Bombé-ringstiler inneholdt gult gull i stedet for platina, og skapte en Hollywood-glamour som aldri hadde vært sett før. Disse smykkene ble ikke bare brukt som en vakker forlovelsesring for vintage diamanter, men også som et uttrykk for luksus, eleganse og velstand.

Senere beveget designene seg bort fra den rette linjen i Art Deco-tiden, nå kjent som de rillede og vridd designene. I tillegg setter toppsmykkehus som Tiffany’s og Oscar Hayman Brothers Bombé-ringer med en rekke små edelstener, som dekker hele overflaten av ringen.

De intrikate, luksuriøse og kreative designene til Bombé-ringene gjør det til et spennende valg for alle som leter etter vintage diamantforlovelsesringer, men de kan også være kjoleringer som tiltrekker seg oppmerksomhet. En ting er imidlertid sikkert, og det er at disse ringene er bare enkle og enkle, og hvert stykke tilbyr sin egen slående skjønnhet og kompleksitet.

Hvis du tror en bombshell-ring er smykket du leter etter, er det første skrittet å ta å finne en anerkjent smykkeekspert som vil veilede deg i å velge riktig antikke eller vintage smykke for deg. I tillegg til å sikre kvalitet og autentisitet, er de i stand til å sikre at du tar vare på din unike ring for å tåle tidens tann i mange tiår fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *