Hva er historien om hvilken arm du skal bruke et armbåndsur på?

Av | oktober 18, 2021

Selv om vi nå ser på armbåndsur som et veldig vanlig tilbehør, vet folk vanligvis ikke hvorfor vi bruker klokken eller skal ha den på venstre hånd. Årsaken til dette kan spores ved å se på armbåndsurets historie.

Etter oppfinnelsen av hovedfjæren på 1400 -tallet ble armbåndsur oppfunnet, siden det ikke var mulig å produsere dem før oppfinnelsen av hovedfjæren. Patek Philippe oppfant i 1868 en bærbar klokke som påstås å være et armbåndsur for kvinner. Det ble ansett som smykker og var derfor «umannelig», så menn brukte dem ikke.

Imidlertid ba en flygervenn i 1904 Cartier om å lage en klokke som kan brukes under flyreiser. Han oppfant Santos armbåndsur, som var det første armbåndsuret laget for menn og var designet for å være praktisk. Disse ble veldig populære under første verdenskrig, ettersom offiserer enkelt kunne bruke dem, i motsetning til en lommeur som var upraktisk.

Siden klokker var designet for å være praktiske instrumenter som ble brukt mens menn jobbet, var det fornuftig å designe dem til å bære dem i venstre hånd, ettersom de fleste er høyrehendte, så det ville være enkelt. Grip og se på en pistol. samtidig.

Siden de første armbåndsurene måtte rulles sammen, ble de også båret i venstre hånd med svingeknappen pekende utover, slik at personen som hadde den lett kunne fullføre den med høyre hånd. Og slippe å slite med bryet med måtte bruke feil hånd for å fullføre den.

En annen grunn til å bruke armbåndsur i venstre hånd er at klokken ikke lett blir skadet. Siden vi bruker høyre hånd til de fleste handlinger, ville vi uunngåelig ende opp med å slå den hardt og derfor bryte den før hvis vi bar klokkene i høyre hånd.

Til slutt er det mulig at armen som klokken ble laget til ganske enkelt var basert på innfallet til de første oppfinnerne av armbåndsuret.

Uansett årsak, i dag bærer folk klokken i hånden som de finner passende. Fagfolk som bygningsarbeidere, leger osv. de bærer klokker i venstre hånd, mens mange andre mennesker velger å bære klokken i sin høyre hånd. Selvfølgelig bruker venstreorienterte nå klokker på høyre hånd, ettersom det er mer praktisk for dem.

Siden den gang er det nå en “høyre” arm for å bære klokken; de er nå laget slik at de kan brukes varme. Moderne armbåndsur trenger ikke å rulles sammen, noe som gjør at de kan bæres på den armen som er mest praktisk for klokkeieren, uavhengig av hva historien kan fortelle om emnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *