Historien til Mondaine-klokker

Av | november 28, 2021

Mondaine er et klokkeselskap basert i Sveits. Den har vært i klokkebransjen siden 1951. Mondaine regnes som produsent av de offisielle klokkene til den sveitsiske jernbanen. Merket er så populært at designutvalget ikke trenger noen introduksjon. Nøkkelegenskapene til merket er populære gjennom «Railway Watch», kjent over hele verden. Hans Hilfiker, en kjent sveitsisk ingeniør, designer og ansatt i de sveitsiske føderale jernbanene, formet en patentert arketypisk jernbaneklokke i løpet av 1940-årene.

Det harde arbeidet utført av denne begavede mannen ga ham resultatene i 1986, da Mondaine formet armbåndsurversjonen hans. Designet som dermed ble skapt, mottok flere priser. Dette teknologiske designkonseptet ble tildelt den tyske Design Plus-prisen. Bortsett fra det vant han også bronseprisen til Swiss Art Directors Club. Og interessant nok hadde han også den største respekt for å bli evaluert av Sir Terence Conran ved London Design Museum.

Modellen som dermed ble designet av Mondaine skulle bli en klassiker. Hvis du aldri får sjansen til å være i Sveits, kan du finne mer enn 3000 Mondaine-klokker på hver stasjon. Ved siden av jernbaneklokker produserer Mondaine også vegg-, bord- og skrivebordsklokker og lommeur med forskjellige designmønstre. Den har også et sikkert antall modeller motivert av moderne kunst. Du kan forvente å få det mest klassiske designet av Mondaine, som tilhører det mest punktlige landet i verden.

Da de først lanserte produktene sine, var Mondaine-klokkene basert på klokken som harmoniserer hele det sveitsiske jernbanesystemet. Disse sveitsiske klokkene hadde det særegne utseendet som dekorerer klokketårnene gjennom hele ruten til den sveitsiske jernbanen. Den ble i utgangspunktet laget som den offisielle klokken til den sveitsiske jernbanen først etter virkningen av designet. Klokkene hans bar nesten en utmerkelse da den andre røde viseren dreide seg om samlingsklokken. Modellene deres tilbyr varierte funksjoner, som to tidssoner, kronograf, verdenstid og stort datosystem.

Mondaines mest kjente sortiment, Evo, en uknuselig mock-up av de berømte klokkene, brakte ham nærmere den enorme markedsdekningen. På den annen side ble Model 30332 nesten det første merket for en rekke klokker produsert av Mondaine. Denne klokken ble lansert i 1986 og har vunnet over et par dusin designpriser for sin lekne og lille design. En rimelig «retroklokke», en fabelaktig og stilig klokke, var først og fremst ment for designbevisste mennesker. Dette var noen innledende design som oppnådde den nødvendige markedsverdien og en slags distinksjon.

Disse eksepsjonelt designede klokkene har allerede blitt omtalt i antologien til museer rundt om i verden sammen med New York Museum of Modern Art. En typisk designmodell oppnådde den tidligere rekorden når det gjelder salg, som registrerte et massivt etterspørselsmønster i praktisk talt alle større markeder.

Mondaines berømte røde bruktklokke, som stopper et øyeblikk før neste minutt før den hopper fremover, har også fått strålende kritikker fra kritikere. Mondaine-klokker er så spesifikke at de virkelig får global respekt som klokke. Det er den eneste klokken i verden som har fått ros for sin erfaring fra kjente arkitekter som Louis Henry Sullivan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *