Historien og symbolikken til Golden Snake Ring

Av | oktober 15, 2021

Slangringer laget av mange materialer som gull, sølv og platina har blitt veldig fasjonable de siste årene. Mens noen kvinner nekter å bruke den fordi de forbinder slangen med frykt, synes andre det er uutholdelig: å elske eller hate følelsene som skapes, ser alltid ut til å være i live. Kanskje er det derfor arkeologiske bevis viser at folk elsket slangeringer lenge før historien ble registrert.

Generelt er ringer – spesielt de som er laget av edle metaller – av stor symbolsk betydning i de fleste kulturer. Slangen i seg selv er imidlertid et av de sterkeste symbolene av alle; kanskje det viktigste symbolet i forhistorisk menneskes opptegnelser. Det første beviset på rituell oppførsel og religion finnes i en stor slangeformet stein på 70- og 80-tallet, funnet på Tsodilo-åsene i Botswana.

Lokalbefolkningen kaller dette stedet «Gudenes fjell». Slangesteinen ser ut som bevegelsen til tusenvis av fordypninger i form av lyset endres. De ødelagte spydspissene spredt rundt antyder at folk kom hundrevis av miles unna for å delta i et veldig meningsfullt offeroffer; Det er ikke overraskende at menneskehetens første religiøse aktivitet tar en slange for sitt hovedformål med tilbedelse.

Freuds arbeid med psykoanalyse viste hvordan slangen for moderne menn og kvinner er et kraftig symbol på seksuell lyst: analysen av drømmer avslører ofte tilstedeværelsen av slanger som generelt har en seksuell eller sensuell berøring og ofte har undertrykte følelser. Hvordan kan dette skje som en intern del av den menneskelige psyke? Jung vil si at det bare var «en del av det kollektive bevisstløse». Den virkelige årsaken er imidlertid slangens egen fysiske form, dens evne til å ta på huden eller i det minste forestille seg den og forårsake død. Selv om den er lang og myk, har den en konstant evne til å vokse og bite; det kan krølle rundt kroppen og forårsake død på denne måten også.

Faktisk kombinerer slangeringen to av de mest kraftfulle symbolene på menneskeheten til et eget objekt for psykologisk kraft: ringen, symbolet på varig enhet og slangen som symboliserer seksualitet. Som et resultat har mange eldre kulturer omfavnet slangeringen i kristendom, kinesisk, aztekisk, samt indisk og skandinavisk kultur.

Når du kjøper en slangering, så får du ikke et fasjonabelt objekt. Du blir en del av den lange tradisjonen til mennesker som har merket noe mer enn deres fysiske tilstedeværelse i slangeringen. Det er de som sier at du aldri bør ta imot en gave av en slangering, spesielt en gullring, fra et par som ikke er gift eller ikke har tenkt å gifte seg. Dette er selvsagt en gammel historie om koner – basert på en skandinavisk historie som jeg virkelig husker da jeg var jente – og det er ikke noe du bør vurdere selv om du vil ha en ring, selv om jeg burde legge det til, er det en interessant historie å tenke på. Men hvis du virkelig vil ha det, kan du alltid velge sølv eller platina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *