From Cave Men to Lords – A History of Engagement Rings

Av | oktober 22, 2021

I dag forventer kvinner en stor, skinnende diamant satt på et gullbånd når kjæresten deres stiller spørsmålet, men det har ikke alltid vært slik. I årtusener har det alltid vært en skikk å kreve partneren sin, fra menn i huler til dagens rette herre, men forlovelsesringene som ble levert var ikke alltid luksuriøse.

Ikke særlig kjent for sine elegante måter eller smykkegaver, hadde mennene i hulene en enkel måte å proklamere «unh, woman, my, ug». De tok langt gress, flettet det inn i et vanlig jane-tau og bandt det rundt håndleddene, anklene og midjen hans for å sette ånden hans under hans kontroll. Er vi ikke glade for at vi har endret oss gjennom årene?

Gamle egyptiske mumier ble funnet begravet med en ydmyk tråd av sølv eller gull. Det var absolutt et skritt for å binde ånden, siden ringene ble plassert på den tredje fingeren på venstre hånd. Den ble brukt til å symbolisere en syklus som ikke ender i en sirkel og dens plass som en inngangsport. Grunnen til å plassere den på det som nå er kjent som ringfingeren er fordi egypterne trodde at kjærlighetens åre eller kjærlighetsåren gikk direkte fra den fingeren til hjertet.

Like romantisk som egypterne, ikke så mye romerne. Romerske kvinner fikk en gullring til bryllup og spesielle begivenheter, men en jernring ble båret hjemme som et juridisk bindende tegn på eierskap til konens mann. Puslespillringer ble også laget for sjeiker og sultans koner for å holde styr på dem.

Ikke bekymre deg, romantikken kommer til å bli gjenbrukt takket være den østerrikske erkehertug Maximilian. Med forslaget til Mary of Burgundy ble et av de første tilfellene av en diamantforlovelsesring opprettet. Han ga henne en ring med små, flate diamantstykker, i en «M»-form. Da nybyggere slo Amerika, ble fingerbøl gitt som et tegn på kjærlighet og vennskap. Selv om det var nyttig, innså kvinnene snart at de øverste to tredjedelene av fingerbølet kunne kuttes for å lage en ring som kunne bæres for å vise alle hvem som var bruden.

Den nåværende diamanttradisjonen ble ikke vanlig før på 1930-tallet. Inntil da ble diamanter ansett som et statussymbol for eliten, og med andre steiner samt enklere bånd som inneholdt perler ble mye brukt. Basert på det kommersielle geniet til DeBeers-selskapet og slagordet «Diamonds are Forever» i annonsen deres, ventet kvinnene forlovelsesringer som bare var skinnende edelstener. Jeg er sikker på at de fleste kvinner setter pris på overgangen fra det flettede gresset til de store, elegante ringene som brukes i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *