Forlovelsesringer og bryllupsband

Av | oktober 15, 2021

I dag antar mange mennesker gifteringer og forlovelsesringer, og selv om de gir disse vakre smykkene med integritet og kjærlighet, blir de ofte gitt uten noen reell kunnskap om meningen bak.

Gifteringer og forlovelsesringer er helt spesielle perler; faktisk er de mer enn smykker, de er et symbol på mange følelser og løfter, for eksempel:

  • Kjærlighet
  • Forpliktelse
  • gjengivelse
  • Evighet
  • Ære

Men hvor – og hvorfor – oppsto disse velkjente og sentimentale perlene?

Bryllupsbandets historie

Disse juvelene har en hundre år gammel historie som strekker seg over mange land rundt planeten. Nedenfor er en kort historie om vielses- og forlovelsesringen, som rapportert fra ett land til et annet.

EGYPT

Nå kjent bryllupsband Det antas å ha sin opprinnelse i det gamle Egypt, hvor det sies at plantedeler ble formet i sirkler for å uttrykke uendelig og udødelig kjærlighet. Den fjerde fingeren (det vi nå kjenner som ringen) ble antatt å ha en spesiell vene som var direkte festet til hjertet, og så ble dette den offisielle fingeren til bryllupsbandet.

ROMERNE

Romerne var også enige med egypterne om giftering av giftering og dens betydning, men i stedet for å tilby bryllupsband som et symbol på kjærlighet, ga de dem som et symbol på eiendom. Romerske menn ville «kreve» sin kone ved å gi henne en ring.

ASIANER / ALAVAS

Puslespillringer var komplekse typer smykker som en gang var populære i Asia, og de hadde den sjarmerende ferdigheten til å kunne slippe disse brikkene og gjenforene dem – hvis du visste hvordan du skulle gjøre det, selvfølgelig. Velstående menn i Midtøsten begynte å bruke disse ringene som et bryllupsband for koner, og tvang ofte ektemannen til å bære en puslespillring når de var borte. Når mannen kom tilbake, ville han finne ut om kona hadde vært illojal mens ringen ble fjernet av utsiden, ettersom den var designet for å falle når ringen ble fjernet, og de kunne bare møtes hvis de hadde nødvendig ferdighet og kunnskap.

EUROPEER

For århundrer siden tok europeerne det vi ville klassifisere som en forlovelsesring, men så kalte de det Poesy -ringen. Denne ringen ble gitt til den elskede som et løfte, og den uttrykte lojalitet og kjærlighet. Poesy -ringen ble tilbudt som en forpliktelse til evig solidaritet, akkurat som dagens forlovelsesringer tilbys som et løfte om evig ekteskap.

AMERIKANSK

I kolonitiden ble alle smykker i Amerika forbudt på grunn av at de tilsynelatende mangler moralsk verdi. I stedet ble det en mer praktisk titarius som et uttrykk for kjærlighet og en forpliktelse til evig enhet. Etter ekteskap hadde kvinner imidlertid en tendens til å fjerne bunnen av «forlovelsesfingerbølgen» for å danne en slags ring.

Forlovelsesringenes historie

Dagens forlovelsesring har også sin egen mangfoldige og interessante historie, hvorav noen blir diskutert nedenfor. Forlovelsesringer er kjent med mange navn, symboliserer mange ting og er ikke alltid laget av edle metaller og fantastiske perler!

HELLAS

Det antas at de gamle grekerne var pionerer i etableringen av den tradisjonelle forlovelsesringen. Et uttrykk for oppmerksomhet og kjærlighet, ringene som ble brukt av grekerne, ble kjent som bruderinger og ble gitt før bryllupet. Å gi disse ringene var imidlertid ikke alltid en forutsetning for ekteskap og ble nå gitt på en måte som en vennskapsring kunne gis.

ROMERNE

Da de så at de hadde på seg en giftering, ble det antatt at de gamle romerne ikke var de mest sentimentale og at nøklene ble hugget i den tidlige versjonen av deres «forlovelsesring». Det har blitt hevdet at dette kan være et symbol på en kvinnes rett til å skaffe seg en rett etter ekteskap og til å ha en halvpart. Imidlertid liker flere sentimentalister å tro at nøkkelen kan være nøkkelen til ektemannens hjerte.

REALITET OG IMPAKT

Forlovelsesringene vi kjenner i dag – fantastiske perler pakket inn i edle metaller – ble populære på 1300- eller 1400 -tallet. Rundt århundreskiftet begynte de rike og kongene å bytte og kle disse juvelene. Imidlertid var disse artiklene så dyre at ingen andre enn kongen og de rike kunne bytte dem. Det ville ta mange århundrer før disse forlovelsesringene ble mer populære eller tradisjonelle.

Hvorfor ringen?

Formålet med forlovelsesringer og gifteringer er å formidle dype følelser om evig kjærlighet, evig lykke, evig engasjement og evig solidaritet. Faktisk representerer disse ringene evigheten, mellom giveren og mottakeren. Ringen er selvfølgelig en komplett sirkel uten pauser og ingen slutt eller begynnelse. Det betyr at det fortsetter og fortsetter – det er for alltid.

Og, folklore sier at med en vene som bærer den fjerde fingeren på venstre hånd direkte til hjertet, er det normalt å bære forlovelses- og gifteringer på den spesifikke fingeren, som en gang ble antatt å være riktig vei. til hjertet.

Sammendrag

Kort sagt, det er klart at å gi en ring for å hedre enhet, ugifte og ekteskap har pågått siden antikken, og kanskje ikke så fascinerende og romantisk som det er i dag, er det fortsatt en måte å bytte ekteskap eller ekteskap på. kontrakt.

Heldigvis består dagens gifteringer og forlovelsesringer ikke av hår, urter, planter eller strenger i antikken, men er laget av vakre metaller laget av flotte steiner som platina, titan, hvitt gull, gull, safirer, diamanter, rubiner og smaragder .. Disse smykkeobjektene vil fortsette å være like populære som de har vært gjennom århundrene, og etter hvert som verdens futuristiske og teknologiske æra utvikler seg, er det vanskelig å forestille seg en dag som ikke er en vakker diamantforlovelsesring. smelte mottakerens hjerte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *