Fordeler med smidd glassbelegg og smiingsprosess uten transportbånd

Av | november 7, 2021

Metaller spiller en nøkkelrolle i bransjer som produksjon, konstruksjon, fly og bil. Disse sektorene krever en svært fleksibel form for metall for å produsere de ulike enhetene som trengs, for eksempel kjøretøy, transport og andre viktige enheter. Derfor har smiing blitt en viktig prosess i metallekstrudering.

Smiing er en prosess for å forme eller forme metaller. Det gjøres ved hjelp av forskjellige metoder som er forskjellige for forskjellige metaller og brukes avhengig av deres temperatur. Ulike smøremidler brukes til å utføre denne prosessen og de vanligste er MoS2, grafitt, syntetisk og glass. Smøreglass brukes til smiingsprosessen da det er svært sprøtt selv ved høyere temperaturer. Så dette er grunnen til at disse glasssmøremidlene brukes i varmsmiing som gjøres ved en temperatur på 1300 grader Celsius og deretter reduseres til 750 grader Celsius.

I denne prosessen dannes et vannbasert belegg smidd på blyfrie metaller. Dette glassbelegget har høye smøre- og varmeisolasjonsegenskaper. Så de brukes til å smi spesifikke legeringer av metaller som titan, rustfritt stål, wolfram og nikkel. Noen av fordelene som gjør denne prosessen viktig som smiesmøremiddel for flyindustrien er:

– Denne prosessen forhindrer oksidasjon av metaller som har gjennomgått en smidd prosess. Derfor hjelper den forberedte strukturen til disse metallene til å holde dem i sin opprinnelige form og forhindrer deres reaksjon med oksygen.

– Det er et utmerket smøremiddel fordi det tar form av plast ved høyere temperaturer.

– Det viktigste er smidd glass er det eneste smøremidlet som tåler så høye temperaturer uten å miste sine vitenskapelige egenskaper.

En vanlig smiingsprosess som brukes i romfartsindustrien er ringfri smiing uten ringrulling. I denne prosessen bores et hull i et tykt stykke metall som skaper formen til en smultring. Deretter trekkes disse bitene i en ring i henhold til rulle- og strammeprosessen. Ringens diameter varierer avhengig av mengden metall som skal smides.

Disse sømløse ringrullene kan være flate eller sylindriske i form. Høyden på disse konfigurasjonene varierer mellom en halv tomme og 9 fot. Alt dette avhenger av utstyret som brukes, og tykkelsen og høyden på veggen er proporsjonert tilsvarende. Det vanlige sideforholdet er 1:16 nederst og 16:1 på toppen, men kan variere ved spesialbehandling.

Smiingsprosessen er avgjørende for å styrke duktiliteten og tangensen til metaller for å være egnet for flybestandige komponenter som flymotorer, koblinger, gir, rotorer, kapslinger og lukkede skiver, trykkbeholdere, hjullager, ventilhus og flenser. .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *