Et Wishbone etter Thanksgiving

Av | november 6, 2021

Nå som Thanksgiving er over, kan jeg lene meg tilbake og komme meg etter aktiviteten. Jeg er ikke sikker på noen andre, men en fest som Thanksgiving tar meg mye. Jada, det skremmer meg mye, men det er en annen historie.

The Gracious Mistress of the Prestige og Yours Truly trakk pusten rett etter vår Thanksgiving-fest. Jeg nøt det stille øyeblikket da min kone sa til meg: «Vet du hva klokken er?»

Jeg så på armbåndsuret mitt og sa: «Klokken er 8:30 akkurat nå.»

Min kone skjøt meg et av de blikkene, jeg ble fristet til å ikke ta tak i meg og hun sa: «Jeg mener ikke det, og du vet det.»

Dette er problemet jeg har. Min kone antar at jeg vet nøyaktig hva hun snakker om hver gang hun snakker. For å være ærlig, er det en sjelden dag når Yours Truly vet nøyaktig hva kvinnen snakker om når hun snakker. Dette kan være grunnen til at jeg får problemer med det fra tid til annen.

Så fortsatte han. «Det jeg mener er, vet du hva klokken er nå?»

Jeg ble fristet til å si: «Klokken er 08:32», men jeg lærte leksen, så jeg spurte tilfeldig: «Nei, hva er klokken?»

Han sukket dypt og sa: «Det er på tide å ta julepynten ut av loftet og pynte huset vårt til jul».

Da jeg hørte disse ordene, frøs jeg umiddelbart i stolen min. Jeg håpet at det i år ville være en takknemlig pause mellom Thanksgiving og jul. Jeg må si at jeg er en stor fan av begge partiene og alt de representerer. Imidlertid vil jeg definitivt overvinne det ene før jeg går inn i det andre.

«Du må gå opp på loftet og slippe alle julepyntboksene våre.»

Jeg liker ikke denne jobben. Jeg går inn på loftet to ganger i året; en gang for å senke julepynten, og igjen for å hente den når julen er over. Hvis noen spurte om min mening om hele dette temaet, ville jeg umiddelbart tro at to ganger i året er dobbelt for mye for meg.

Jeg liker ikke loftet. Det er mørkt og skummelt der oppe. Jeg er ikke helt sikker på hvem eller hva som bor på loftet, men jeg hører forferdelig merkelige lyder som kommer derfra regelmessig, spesielt ved midnatt. Jeg antyder ikke at et spøkelse kan bo på loftet vårt, men det motsatte er ikke bevist.

Jeg tror ikke på spøkelser, men en person kan ikke være for forsiktig i disse dager.

Hvis jeg kunne ha et ønske for denne tiden av året, tror jeg det ville vært at de neste feriene ikke starter før de siste feriene har passert nok. Jeg vet ikke om det er min alder eller hva, men disse høytidene kommer raskt og rasende. Så snart du kommer inn i en ferieånd, når neste ferie banker på døren din.

Jeg tror ikke dette er et for irrasjonelt ønske. Tross alt er det en tre ukers periode mellom Thanksgiving og jul, som jeg synes bør brukes tungt.

Selv rundt Thanksgiving-bordet snakket alle om hva de kunne forvente til jul. Alle så ut til å leke med den gamle St. Nick og gjennomgikk julelisten hans to ganger.

Jeg husker da jeg var liten og red på juletreet og all pynten på julenatten. Så, 1. nyttårsdag, skulle det hele være et år til. Dette ga oss omtrent en uke til å nyte julepynten.

Jeg er nesten i ferd med å si: God jul, av den enkle grunn at jeg ikke er helt sikker på hvilken høytid vi feirer. Er det Thanksgiving? Eller kanskje det er jul? Eller, igjen, det kan være nyttårsdag. Den som har designet disse partiene slik sammen, må tenke nytt om strategien her.

Et annet ønske jeg kan ha. Ferier trenger ikke være en unnskyldning for å shoppe. Noen ville måtte vedta en slags kongresslov som sier at folk skal holde seg hjemme på ferier. Ferier skal være en familiesak. Det burde ikke være en konkurranse for å se hvem som kan bruke mer penger på en dag. Jeg vet at jeg er alene om dette emnet, men jeg bryr meg ikke. Det er min mening, og jeg skal holde den for meg selv, takk.

Dagen etter Thanksgiving hørte jeg noen på radioen synge «Vi ønsker deg en god jul». Jeg bryr meg ikke om de ønsket meg en god jul, men jeg er sikker på at jeg vil at de skal vente til jul for å ønske meg slike godbiter.

Til og med Jesus innså viktigheten av hvile. «Og han sa til dem: Kom dere hver for seg til et øde sted og hvil en stund! For det var mange som kom og gikk, og de hadde ingen fritid så mye som å spise.» (Mark 6:31).

Så hørte jeg at en bestemt butikk i samfunnet vårt ikke ville tillate noen av sine ansatte å si til noen kunde: «God jul». Som jeg så utfordringen foran meg, gikk til den butikken med en gang, ikke for å kjøpe noe, men for å ønske alle som så «God jul». Tross alt, under disse omstendighetene, kan du ikke begynne å ønske folk en god jul for tidlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *