Er endringen å gjøre karrieren din til et sirkus med tre ringer?

Av | oktober 29, 2021

Alle reagerer annerledes på uventede endringer. Noen omfavner det. Andre avviker for enhver pris. Og de fleste av oss er i midten.

Fra mine tiår med erfaring innen HR, yrkescoaching og rådgivning kan jeg si at det er verdiløst å lære å håndtere endringer i karrieren vår på en positiv måte. Hvis du ønsker å bli en stjerneutøver i karrieren din, må du lære deg å jobbe effektivt med endring.

Men for å gjøre det, må du først identifisere din nåværende endringsatferd – hvor naturlig du reagerer på endring – og identifisere fordeler og ulemper som dette innebærer. Først da kan du se et ærlig blikk på hvordan du kan bearbeide endring og finne ut hva du må gjøre for å lykkes når neste endring kommer.

Gjennom forskning utformet jeg en nettbasert vurdering som identifiserer fem typer endringsatferdsprofiler, og laget en undersøkelse med 20 spørsmål som bestemmer hvilken profil du reflekterer. Her er en rask introduksjon til hver enkelt – hvilken representerer deg best? Hvordan vil du administrere atferden din på en annen måte for å bli endringens hovedperson?

Våghals

Daredevils er høyenergiske mennesker som trenger å uttrykke ideene sine. I et arbeidsmiljø som mater og styrer deres energi, kan de være ustoppelige krefter for vekst, ekspansjon og den positive utviklingen av virksomheten. De trenger imidlertid oppmerksomhet for å handle på ideer om endringsledelse.

Den temme løven

Når endring er oppnådd, vil løvetemmerne ha struktur, og hvis de ikke får det, vil de skape det. De blir frustrerte når det skjer for mye forandring og ser etter en klar handlingsplan. Men å temme løver må føle seg bemyndiget, eller de kan føle seg motvillige til å implementere endring.

Gjøgler

Sjøglere veier hele tiden muligheter og utfører «hva hvis»-scenarier. Dette hjelper deg å føle deg mer forberedt på det ukjente som endringen medfører. Mens de sliter med endring, bruker de mye tid på å tolke retning, lete etter skjult mening og prøve å finne ut hva det kan bety for dem (eller teamet deres) å ikke kaste bort tid.

Funambulista

Tightrope Walkers er skeptiske i seg selv. Gjennom årene har de måttet finne balanse på noen svært tynne linjer, og de ønsker tøffe hendelser for å beskytte dem mot enhver form for endring i det som allerede fungerer. De må plante hvert trinn godt før de vurderer det neste, da de søker perfeksjon.

Vektløfter

Vektløftere gjør ofte tungt arbeid i organisasjonen. De har en historie eller har blitt en nisjeekspert i sin rolle eller bransje. De ønsker å ha en stemme og dele eventuelle problemer som kan ligge foran dem. Når de først blir fortalt om en ny endring, prøver vektløftere ofte å helbrede ved å implementere den til de tror det er deres meninger.

Valget er ditt: administrer endring og bli en stjernestjerne eller se det og miste dine fremtidige sjanser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *