Er du klar for collagen?

Av | november 30, 2021

COLLAGENS HISTORIE

Det var først på 1900-tallet at begrepet collage ble laget (mer om det snart). Imidlertid limte japanske kalligrafer fra 1100-tallet papir og stoff til sin skrevne poesi som bakgrunn. Denne teknikken kan defineres som collage. Håndverkere fra 1400- og 1500-tallet i Midtøsten brukte komplekse papirdesign på sine håndlagde bøker. I middelalderen, rundt 1200- og 1300-tallet, forbedret kunstnere sine åndelige bilder og ikoner malt på paneler med en rekke materialer, som bladgull (tynne ark av gullfolie limt sammen). ), stoffer, smykker, relikvier og håndverk. -malte tapeter. . Nonnene skapte vakre steder av interesse og kompleks design for bønnebøkene sine. Alle disse kunstneriske applikasjonene er på linje med collageteknikken.

På begynnelsen av 1800-tallet, med bruken av kamera og fotografering, limte familier fotografier inn i utklippsbøker. Kommersielle skjermer og skjermer med fotografiske bilder av populære turistattraksjoner og europeiske severdigheter ble masseprodusert og ble svært populære interiørartikler.

SAMTIDS COLLAGE

Det var først på 1900-tallet at Pablo Picasso og Georges Braque først limte inn materiale i maleriene sine. Det var da «collage» ble et ord som refererte til en bestemt type kunstform. Begrepet collage er avledet fra det franske «coller» som betyr «å feste eller lime». Collage ble snart ordet for å beskrive en ny og spennende kunstnerisk prosess.

Scenen var satt og Picasso og Braque var hovedpersonene. De tradisjonelle, idealistiske og klassiske temaene fra renessansen og romantikken var i tilbakegang. Impresjonistene hadde bidratt til å bane vei for denne bevegelsen ved å velge å male lokale motiver: offentlige hager, katedraler og landlige gater. Claude Monet, en berømt impresjonist, malte mange studier av låver under det stadig skiftende dagslyset. Det var derfor ikke overraskende at kunstneriske forløpere, som Picasso og Braque, brukte teaterbilletter og fragmenter av plakater og aviser i sine malerier. Til syvende og sist satte hans bruk av mediemateriale åpne retningslinjer for samtidskunst:

(1) Ethvert materiale kan brukes til å lage et kunstverk

2) Enhver idé kan brukes til et kunstverk.

(3) Enhver teknikk kan brukes til å lage kunstverk.

I dag er collage en etablert kunstform som presenterer et fantasifullt, provoserende og ofte humoristisk perspektiv med vanlige, hverdagslige gjenstander som tema. Collage forvandler det vanlige til det uvanlige. Ferdighetene som trengs for å lage en collage er både visuelle og fysiske. Fysisk evne innebærer å kombinere gjenstander for å lage en komposisjon. Visuelle ferdigheter krever et øye og sinn som er følsomme for betydningen og konteksten til objekter.

HVORDAN LAGE EN COLLAGE?

Collasjen begynner med innsamling av ulike materialer for å produsere et «visuelt vokabular.» Det burde være alt som appellerer til deg. Plyndre skuffene fra skapet, gå på hagesalg, sjekk ut de gamle bildene dine eller dykk ned i containere. Tro på attraksjonene dine for gjenstandene du har funnet. Merk at materialene som brukes i collagen kan være hva som helst: papirer av alle slag, stoffbiter, blader, drivved, plastbeholdere, urter og frø, gamle apparater, flytende tre, blader og så videre. Mulighetene er endeløse! Så begynn å samle! Begynn deretter å utforske og eksperimentere med hvordan objektene du finner i komposisjonen kan kombineres for å lage en collage. Husk at det endelige målet med collagen er å samle en samling av materialer for å lage en ny visuell form. Hva kan collagen din representere? Du kan snakke om livet ditt ved å bruke bilder og annet materiale som gjenspeiler din personlige historie. Jeg kunne komme med en uttalelse, for eksempel kunne jeg vise hvordan du føler om global oppvarming og miljøet. Eller collagen din kan ta deg til et sted du alltid har ønsket å dra: et tropisk skjønnhetsparadis eller en utopisk by. Fantasien din aktiveres ved å samle materialene og sette dem sammen. Og da vil dine tanker og følelser bli avslørt.

COLLAGEMETODOLOGI

Collage er så mye mer enn å klippe og lime ting på tavlen. Det krever dyktighet å se forbi det åpenbare bildet. Hvis du for eksempel måtte gå gjennom magasinsider og beskjære alle øyebildene og deretter organisere dem i et mønster, ville dette være en ny måte å se på et familiebilde på en annen måte. Bildet, gjentatt mange ganger, leveres til komposisjonen av collagen. Fordi? Så du kan se noe annet! Når du ser på komposisjonen, vil først mønsteret bli tydelig, deretter vil du identifisere bildene i øynene. Øyebilder er konvertert til moduler eller designenheter til en collagekomposisjon.

Her er et annet eksempel. Hvordan kan du komponere en gruppe bilder og annet materiale du har samlet fra turen til Las Vegas, for eksempel til en collage for å representere en ørkensolnedgang? Du bør gå utover virtuelt foto- og suvenirmateriale og oversette det til ideen om ørkensolnedgang. Du bør justere øyet for å oppfatte bilder av andre materialer som bare farger og former. Når du kan, kan du hoppe over virkeligheten til det innsamlede materialet ditt til en annen virkelighet og skape solnedgangen!

Hva om du vil lage en collage som fremkaller følelsen av for eksempel 50-tallet? Bruken av fotografier og bilder fra den tiden ville være en effektiv og journalistisk måte å definere denne perioden på. Det kan imidlertid være enda mer effektivt å velge en fargekombinasjon fra 50-tallet ved å plukke opp massevis av rosa og svarte papirer og deretter konstruere et bilde av en storfinnet bil eller et puddelskjørt fra papirene som er funnet. Fordi? Fordi bruk av bilder relatert til 50-tallet er vanlig. Å velge et 50-tallsfargeskjema og lage et symbol eller ikon fra den tidsperioden er mer kreativt, mer krevende og mer visuelt spennende.

Her er et annet eksempel. Du vil lage en hel urban landskapskollasje av kjente produktbokstaver og logoer: Coca-Cola, Chevrolet, Palmolive og John Deere, med flere. som du har klippet fra magasiner. Dette prosjektet ville vært interessant og effektivt. Imidlertid ville det være mer en utfordring og en mer provoserende kommentar å skildre en skogscene ved hjelp av disse kommersielle bildene. Kombinasjonen av kommersielle og svært identifiserbare temaer i et pastoralt bilde er mye mer provoserende og tiltalende for betrakteren. Se for deg effekten hvis du ser et vakkert landskap, bare for å oppdage, med en nærmere titt, at hele landskapet er laget av logoer fra store selskaper!

COLLAGENS MAGI OG KRAFT

Ved å ta collageferdighetene ett skritt videre tar collagens magi til et annet nivå: den mystiske interaksjonen mellom objekter for å danne et nytt collagekonsept. For eksempel skapte en kjent kunstner, Joseph Cornell, små bokser som inneholdt komposisjoner av nysgjerrige gjenstander, som antikke leker og leketøysdeler, speil, skjell, pyntegjenstander, fragmenter, plakater, teaterbilletter og postkort. Disse boksene, som nå finnes i mange museumssamlinger rundt om i verden, er bittesmå verdener, magiske miljøer som ofte fremkaller en mystisk og noen ganger skremmende følelse hos betrakteren. Denne reaksjonen er forårsaket av kombinasjonen av gjenstander i boksen. For eksempel er et kortspill fra 1800-tallet interessant som tema, men kombinert med en utstoppet kråke og et gammelt armbåndsur endrer betydningen av sammensatte gjenstander. Hva fremkaller denne kombinasjonen av elementer? Kråken i seg selv er rett og slett en utstoppet kråke. Men i kombinasjon med de andre gjenstandene kunne den sees på som en gribb. Armbåndsuret, bare et gammelt armbåndsur som ble kastet av seg selv, kan sees på som et symbol på at tiden stopper i sammenheng med andre objekter. Og kortene, bare gamle kort alene, i sammenheng med kombinerte objekter, kan symbolisere skjebnen.

Kunstneren Robert Rauschenberg plasserte en utstoppet geit med et dekk rundt et av maleriene hans. Kombinasjonen var slående, ikke bare på grunn av det merkelige ved geiten som bar dekket, men fordi rammen ble en plattform, eller pidestall, for disse nysgjerrige gjenstandene. I collage kan kombinasjonen av to eller flere objekter eller bilder produsere en underbevisst reaksjon. Seeren forstår kanskje ikke hvorfor collagen er overbevisende, men reagerer sterkt, likevel: forvirret, fascinert, frastøtt, skremt eller overrasket.

Her er et eksempel: i kunstverket til den kjente kunstneren Lucas Samaras bruker kunstneren en enkel stol som tema. Men han har limt nåler i den og dekket den helt. En stol i seg selv betyr i utgangspunktet komfort og hvile. Dekket med nåler blir stolen imidlertid en anti-stol, en gjenstand som har blitt ubehagelig, og fremkaller en negativ konnotasjon. Dette, tenker kanskje betrakteren, ikke er en stol jeg vil sitte i, takk.

Det vanlige til det uvanlige

Til syvende og sist er kraften og magien til collage mest effektiv når det er en meningsspenning mellom objektene eller bildene som utgjør collagen. Perfekt collageferdighetene dine en reise fra det vanlige til det uvanlige. En nybegynner kan lime inn bilder av biler på en bestemt måte på et teppebrett. Collasjen vil ikke være noe mer enn en kopi av annonsen. Å utvikle ferdigheter i bruk av collage kan imidlertid gi nye oppfatninger. For eksempel, bilder av biler plassert oppå hverandre og i mange rader oversetter bildet til en annen konnotasjon: at kanskje alle disse nydelige nye kjøretøyene ender opp på søppelplassen. Dette gjør bildet mye mer provoserende for betrakteren og fører til et større og mer interessant utsagn.

Den sanne kraften og magien til collage ligger i å lære ferdighetene til collage, så uansett hva det er du jobber med, skaper oversettelse av bilder en sterk og provoserende komposisjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *