Endre størrelsen på ringene dine: De fleste ringene kan endres

Av | november 3, 2021

Folk endrer størrelsen på ringene av en rekke årsaker. For noen handler det om å gå ned i vekt eller gå opp i vekt, og for andre er det bare å kunne bære ringen på en annen finger. Endre størrelse er veldig vanlig og kan gjøres i de fleste ringer, men det er noen få unntak. For bedre å forstå når dimensjonering kan gjøres og når det ikke kan gjøres, må prosessen forstås.

Å gjøre en ring mindre

Å redusere størrelsen på en ring er ganske enkelt når det gjøres av en gullsmed. For å gjøre ringen mindre, må gullsmeden kutte en liten del av båndet. Ringen må deretter omformes for å passe til den sirkulære formen og deretter sveises på nytt. Gullsmeden må lage en sveising som er nesten usynlig, og deretter glatte og glatte slik at ingen tegn til størrelse kan sees.

Denne metoden kan enkelt brukes til ringer med en vanlig skiftenøkkel eller bånd. Ringer som er dekorert eller har et design som omgir hele båndet bør bygges om avhengig av størrelsen. Noen ganger, i dekorerte ringer, er det et område igjen å endre størrelse på. Dette området brukes imidlertid ofte til å gjøre ringen mindre enn større.

Noen ringer har smykker rundt båndet eller har en kanalstil nede på midten av båndet, og gullsmeden kan be deg om å fjerne edelstenene før du spør. Dette avhenger av innstillingen og modellen. Når ringene er mindre, kan diamanter eller edelstener flyttes for å balansere innstillingen av ringen.

Lage en større ring

Å øke størrelsen på en ring kan gjøres på to måter. Når en ring må gjøres litt større, kan noen ganger en gullsmed forlenge ringen til ønsket størrelse. Ringen bør kuttes og et ekstra stykke skiftenøkkel eller bånd bør sveises hvis størrelsen økes med halvparten eller større. Hvis en gullsmed trenger å endre en utseende-dekorert ring eller en som har smykker over hele båndet, kan størrelsen forårsake et problem. Gullsmeden vil diskutere med deg mulighetene for å endre innstillingen.

Ringer uten størrelse

Du bør ikke prøve å endre størrelsen på en ring som har plassert steiner i midten av båndet. Hvis ringen har en forseggjort innstilling eller en type edelsten, må du kanskje fjerne og tilbakestille noen steiner før du lager ringstørrelsen. Hvis ringen er gammel eller har en eldre ring i hvitt gull, kan det vises farge rundt reparasjonsområdet. Det er ikke alltid mulig for gullsmeder å vite årsaken til fargen. De fleste gullsmeder vil gjøre alt for å redusere linjene eller fargen på ringen. Det er vanligvis bare merkbart ved hjelp av et forstørrelsesglass. Det er viktig å diskutere alternativene med gullsmeden din.

Keltiske ringer med design rundt båndet kan gjøres litt større eller mindre uten å forvride mønsteret. Økning eller reduksjon i et betydelig antall er ikke vellykket uten mønsterforvrengning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *