Diamantring – Tips for å velge riktig

Av | november 11, 2021

Å velge en diamantring kan være ganske forvirrende og noen ganger skremmende, spesielt hvis den ringen er ment for noen veldig spesielle. Hvis du er i ferd med å gjøre dette kjøpet, fortsett å lese! Det første og mest grunnleggende for å kjøpe en diamantring er å få riktig størrelse. Ringer kan lages til en mindre størrelse eller større størrelse, men det er alltid bedre å ha riktig størrelse.

Innstilling og uedelt metall

Når størrelsen på ringen er fikset, vil neste trinn være å bestemme innstillingen av metall og stein. Du kan velge gull, hvitt gull og platina diamantringer. Når du har valgt type metall, vil du se på hvilken type innstilling du ønsker. Leter du for eksempel etter en kabalring eller ser du etter en med sidesteinssetting?

Klipp og farge

Diamantskjæring er også et poeng å vurdere. Du kan velge forskjellige snitt: prinsessesnitt, firkantet snitt, ovalt snitt, rundt snitt og så videre. På dette tidspunktet bør du vurdere hvordan det vil se ut når du setter ringen på hånden. Et annet aspekt du må huske på er fargen på diamanten. Det perfekte valget ville være en fargeløs diamant. Hvis dette ikke er tilgjengelig, vil et fargeløst alternativ også være et godt alternativ. Husk imidlertid at jo bedre farge, jo høyere pris.

Klarhet og karat

Størrelse er viktig. En av de viktigste tingene å huske på er den faktiske størrelsen på steinen. Ettersom størrelsen på steinen øker, stiger prisen også eksponentielt. Derfor kan det være en god idé å være mer oppmerksom på lysheten og fargen på diamanten enn til størrelsen, spesielt hvis du er på et budsjett. Klarhetsvurderingene til diamanter varierer fra feilfri til feilfri. Igjen er feilfrie diamanter veldig dyre. Du kan også vurdere IF eller VVS1 varianter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *