Brutte løfter "Ring of Promises"

Av | november 4, 2021

Jeg var i selskap med tre rampete kusiner, som sa at de møtte en nydelig ung kvinne som var en barndomsvenninne. Jeg hadde ikke møtt ham før og begynte å stille generelle spørsmål for å bli bedre kjent med ham. En av søskenbarnene mine avbrøt samtalen vår og spurte meg på spøk om han ville slå seg ned med en kvinne som var tilgjengelig.

Han svarte raskt at han var grenseløs, tatt og fullt ut engasjert. Med et glimt i øyet løftet han venstre arm for å vise en blendende ring på langfingeren. Han svarte med alvor, i alle fall trodde jeg tradisjonelt at han var virkelig gift.

Interessert spurte jeg henne om hun var gift fordi jeg syntes hun var for ung. Hun fortalte meg at kjæresten hennes ennå ikke hadde oppfylt de tradisjonelle rettighetene som er nødvendige for å gjøre krav på henne, men at «hun hadde lovet». Jeg ble overrasket over måten herren fullt ut trodde på løftet uten å tenke på muligheten for at herren kunne bryte det.

Før jeg rakk å si et ord, eksploderte de berømte unge mennene i selskapet mitt enstemmig mens de sang en velkjent lovsang. «Han har lovet at han aldri vil mislykkes, jeg vil forgude ham, jeg vil forgude ham. Han har lovet at han aldri vil mislykkes. Hans lojalitet er evig, hans lojalitet er evig.» Vi lo alle sammen og guttene fortsatte å erte. Han ble sint og fortalte de unge at de ikke visste hva som foregikk.

Hun la til at de var sjalu og fortsatte å lidenskapelig forsvare kjæresten sin varige kjærlighet. Jeg vet ikke hvordan historien vil ende, men jeg ber om at den vil ende i en lykkelig slutt og at Herren vil oppfylle sitt «løfte» om å gå midtgangen. Selv om jeg syntes det var morsomt på den tiden, vet jeg at det ikke vil være en morsom situasjon hvis kjæresten hennes bryter løftet.

Da jeg skulle gjennom ekteskapsveiledning, var mannen min og jeg ganske sikre på at vi ville ende opp sammen. Vi tok avgjørelsen og gjorde alle nødvendige prosesser. Det var bare noen få dager igjen og vi skulle bare gjøre den tradisjonelle bryllupsseremonien og deretter selve bryllupet. Seremonien var av, det ble annonsert i kirken og invitasjoner var allerede sendt ut.

En dag i rådgivning gjorde den kloke presten det klart for oss at etter at ekteskapsløftene ble utvekslet til han ble utnevnt til mann og hustru, kunne enhver av oss ombestemme seg. Vi ble overrasket over at ingen av oss tenkte på å ombestemme oss, eller tok jeg feil? Da han svarte på spørsmålet mitt, sa han til presten at mannen min ikke ville ombestemme seg.

Jeg fortalte ham også at jeg ikke hadde tenkt å endre mening. Han smilte til oss og ga oss eksempler på par som hadde ombestemt seg noen dager før bryllupet. Noen hadde kunngjort i kirken og hadde allerede sendt ut invitasjoner. Noen sto imidlertid alene på alteret. De søte løftene de ga hverandre ble brutt foran øynene deres. Fra da av var det i hodet mitt at alt kunne skje på veien til alteret.

En populær sang av Boyz II Men fanget hjertene til mange da teksten lovet uendelig kjærlighet. «Jeg sverger (jeg sverger) til månen og stjernene på himmelen jeg vil være der (jeg vil være der) Jeg sverger (og jeg sverger) at jeg vil være der som skyggen ved siden av deg (jeg vil være der) på godt eller vondt (bedre eller til det verre) Jeg elsker deg til døden splittes med hvert hjerteslag og jeg sverger til deg, jeg sverger til deg. Hvis du kjenner denne sangen, er jeg sikker på at du synger med nå, hvis du husker teksten.

Hvem ville ikke elske de søte ordene som lover å skille døden? Det er imidlertid tryggere å tro på slike ord på bryllupsalteret der det blir sagt for mange vitner og for Gud. Løfter er vakre, men kan brytes, faktisk blir de vanligvis brutt. Husker du ikke at du var så sikker på at du ville holde et løfte, men du ble overrasket over å bryte det? Med andre ord, å legge vekt ved å sverge til et løfte vil ikke oppfylle deg.

Fjerde Mosebok 23:19 forteller oss at Gud ikke er et menneske, at han må lyve, eller Menneskesønnen, for å ombestemme seg. Har han sagt det, og vil han ikke? Eller har han talt, og vil han ikke oppfylle det? Dette betyr at en mann eller kvinne kan lyve eller ombestemme seg, det er bare Gud som ikke bryter løftene han ga sine barn. Han er den eneste som skiller seg ut for å faktisk gjøre det han sier. Kong David sa om Herren i Salme 138 i vers 2: «Fordi du har storslått ditt ord over ditt navn.»

Det er derfor Jesus advarer oss i Matteus 5:33-37: «Sverg ikke ved himmelen eller ved Guds trone, eller ved jorden, eller ved hans føtters trone, eller ved Jerusalem, for det er byen den store kongen. Og sverg ikke.» fordi du ikke kan gjøre håret svart eller hvitt, hva enn du sier er ganske enkelt «Ja» eller «Nei»;

Det er ikke uvanlig å se mange ugifte kvinner bære bryllupsløfteringer som lover å gifte seg i fremtiden. Noen bærer til og med fingeren til gifteringen for å hindre andre friere. For en farlig ting! Hva om alle de gode mennene som trodde du var knust og ikke våget å gifte seg, ikke ville nærme seg deg? Hva ville skje hvis en mann som kunne ha gjort deg lykkeligere gikk forbi den neste singeldamen uten en ring på fingeren?

Forkynneren 5:4-5 sier: «Når du stemmer på Gud, ikke nøl med å betale ham, for han liker ikke idioter; stemme. Det er bedre å ikke gjøre enn å stemme og ikke betale.» Dette verset viser vår feil som mennesker og gjentar at det er bedre å ikke sverge eller love å gjøre det enn å mislykkes i å oppfylle slutten på vår pakt. Til tross for konsekvensene, hvis vi mennesker er i stand til å bryte våre løfter til Gud selv, er det ikke lettere å bryte løftene vi gir til mennesker?

Tross alt er det så mange unnskyldninger som kan brukes på riktig måte for å bryte et løfte som er gitt til en partner. Ved å bruke smarte unnskyldninger som at du ikke liker moren min, trekker den som bryter løftet seg ut av bildet. Noen forteller til og med partneren at foreldrene deres ikke er enige i stammeforskjellene eller at de hadde en levende drøm, og avslører ruinen hvis de skulle gifte seg.

Jeg gir ikke et negativt lys når vi gir løfter som vi ønsker å oppfylle, men snarere brutte løfter som har brutt mange kvinner. Noen ganger er ikke sorg og fortvilelse planlagt bevisst. En mann kan være seriøs i det øyeblikket han lover himmel på jord. La oss imidlertid ikke glemme at 4. Mosebok 23:19 viser at mennesker har en tendens til å ombestemme seg. Øyeblikkets følelser kan være foranderlige og å ha full tillit til dem kan føre til katastrofe.

I en verden av kjærlighet og romantikk vil menn fortsette å gi løfter til kvinner. Noen vil holde disse løftene, andre vil bryte dem av en eller annen grunn. Kvinner vil også fortsette å forplikte seg til menn som ikke har tatt alvorlige skritt for å gifte seg med dem. Det er opp til oss å huske på at løftene som er gitt av mennesker kan brytes, i motsetning til løftene som er gitt av Gud.

Med denne forståelsen kan vi be til Gud om å oppfylle hans vilje for våre liv. Minner oss om løftene og løgnene han gir oss i sitt ord. Ved å gjøre det utfordrer vi ham til å oppfylle våre hjerteønsker. Løfteringer er vakre symboler på kjærlighet og appellerer til mange. Men det er bedre enn et symbolsk løfte som kan brytes av det usynlige seglet av konstant bønn på en enkelt kvinne med bare fingre.

Når fingrene til en enslig kvinne i et forhold står bare, vet mannen hennes at han tiltrekker seg andre som kan være raskere til å holde løftene sine uten tegn på forsinkelse. Han er klar til raskt å kreve kvinnen han elsker. Kvinnen som stadig ber til Gud for å bevise at hun ønsker å leve, har ikke bevist noe for verden. Gud forsikrer oss om at han viser seg å være en Gud som ikke lyver for verden rundt oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *