Bramhall Square – stedet for den første amerikanske føderale henrettelsen

Av | januar 12, 2022

I dag ligger den historiske Holt-bygningen, opprinnelig kjent som Maine Eye and Ear Infirmary, på et av de mest betydningsfulle historiske stedene i USA, kjent for befolkningen i Portland Maine som Bramhall Square.

Denne bygningen ble opprinnelig designet i 1886 av en arkitekt ved navn John Calvin Stevens. Det har nylig blitt pusset opp og omgjort til luksusleiligheter og kontorer. Denne innovasjonen blir sett av Maine Historical Preservation Society som en vellykket bevaring av en historisk bygning, ettersom de ytre trekkene til denne vakre murstein- og granittstrukturen har blitt beholdt.

Før man begynte å bygge sykepleie, måtte en oppgave gjennomføres. Denne oppgaven var å fjerne galgen som hadde eksistert i nesten 100 år. Det er et stort skilt på kanten av Bramhall brannvesenets parkeringsplass om hengingen av Thomas Bird i et par bygninger på Congress St, som fant sted 25. juni 1790. Den første føderalt beordrede henrettelsen i USAs historie. Selv om andre ble henrettet under kolonitiden for forbrytelser som drap, voldtekt, ran og hekseri, hadde ikke en amerikansk dommer mottatt en slik ordre før da.

Galgen ble bygget av en amerikansk krigsmann ved navn Henry Dearborn for å henge Thomas Bird. Bird ble tidligere fanget noen mil fra Cape Elizabeth og dømt for å ha drept kapteinen sin mens han var til sjøs utenfor kysten av Afrika. På den tiden var den nye amerikanske regjeringen stadig mer opptatt av sjørett. Nesten 3000 mennesker var vitne til galgen i et forsøk på å koordinere et offentlig show, som Dearborn brukte skattepenger på for å bygge en galge og en kiste.

Det er mye informasjon tilgjengelig om Henry Dearborn, som senere ble amerikansk kongressmedlem og forsvarsminister under president Thomas Jefferson, samt general i den revolusjonære krigen. Det er lite om Thomas Bird eller hendelsene i anhenget. Og ser du rundt Bramhall Square i dag, ville du aldri vite at det er et blodfarget land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *